Over

Hi! Ik ben Svenja Raatjes, illustrator uit de Bilt – Utrecht. Ik ben in 2015 als Politicoloog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en ben momenteel werkzaam als Manager HR Services bij Bol.com.

Tekenen, schilderen en illustreren doe ik al sinds ik mij kan herinneren maar altijd als hobby. De laatste jaren, eigenlijk sinds de opkomst van Instagram, kreeg ik steeds meer leuke vragen uit mijn omgeving over mijn illustraties: “Verkoop je ze ook?”, “Kun je misschien iets voor mij maken?”. Door dit soort reacties ben ik het illustreren serieuzer gaan nemen. In 2017 richtte ik daarom mijn eigen bedrijf Paperfox Illustraties op. Sinds die tijd werk ik mee aan de leukste opdrachten en ben ik zelfs een dag minder gaan werken om ruimte te creëren voor Paperfox Illustraties. Ik vind de combinatie van mijn beide banen heerlijk. Het biedt mij de ruimte om zowel creatief te zijn als te groeien in mijn interesses op het gebied van mijn studies.

Als het om illustreren gaat werk ik graag met aquarelverf en fineliner. Ik kan daardoor zowel hele kleurrijke illustraties neerzetten als sterke lijnen. Het is maar net waar de opdracht om vraagt. Het meest dankbare aan dit werk vind ik de reacties van klanten wanneer ze bijvoorbeeld een portret van hun huisdier ontvangen en aangeven ontroerd te zijn omdat het zo goed lijkt, of een illustratie cadeau doen en niet kunnen wachten om het te geven. Dat is het allerleukst.

Mijn droom is om ooit te illustereren voor bijvoorbeeld Rolling Stone, Elle of kinderboeken maar mocht dat niet lukken dan is dat ook oké want eigenlijk leef ik door Paperfox Illustraties al een beetje mijn droom.

Foto’s door: @vormbeeldig